Usein kysyttyä

Miten meidän tulisi valmistautua kuvaukseen?

Tärkeintä on, että lapsi on kuvauksen alkaessa levännyt ja syönyt hyvin. Kuvauspäivän aikataulun olisi hyvä olla väljä ja kiireetön. Kuvausvaatteet on hyvä katsoa valmiiksi ennen kuvauksen alkua. Muutoin kuvaukseen ei tarvitse erityisemmin valmistautua. Kun lapsen perustarpeet on tyydytetty, kuvaus sujuu mukavasti.

Ehdottomasti paras kuvausaika on heti lapsen päiväunien jälkeen. Kello 16 jälkeen tapahtuvia kuvauksia en suosittele alle 2 vuotiaille lapsille.

Miten paljon kuvausta pitäisi suunnitella ennakkoon?

En suosittele kuvauksen suunnittelua kovin pitkälle etukäteen – lapsi kun saattaa olla eri mieltä toteutuksesta. Mikäli mielessäsi on jokin tietyntyyppinen kuva / rekvisiitat, niin tästä kannattaa laittaa minulle viestiä tai kertoa siitä kuvauksen alussa. Käytännössä kaikki kuvauksen päälinjat mietitään yhdessä kuvauksen alkaessa. Kaikki toiveet otetaan huomioon.

Voiko kuvausvaatteita vaihtaa ja montako vaatekertaa ehdimme vaihtamaan ilman että tulee liian kiire?

Kyllä voi. Monesti kuvia otetaankin siten, että yhdet kuvausvaatteet ovat ns. ”virallista potrettia” varten ja toinen vaatekerta on sitten hieman vapaamuotoisempi. Hyvänä määränä pidän korkeintaan kahta eri vaatekertaa – tällöin aikaa jää itse valokuvaukseen ja lapsi on huomattavasti tyytyväisempi, kun hänen energiaansa ei mene vaatteiden vaihtoon.

Haluamme kuvauksen kotonamme. Minkälaisen tilan studiotarvikkeesi tarvitsevat?

Mitään erityisiä vaatimuksia ei ole – asuitte sitten yksiössä tai isossa kartanossa. Halutessanne koti voidaan piilottaa täysin kuvista pois.

Kuinka kauan kuvaukseen kokonaisuudessaan menee aikaa?

Alle puolivuotiaan kuvaukseen on hyvä varata aikaa n. 1.5 – 2 tuntia, puolivuotiaasta ylöspäin n. 45 min – 1.5 tuntia.

Meille on syntymässä vauva josta haluaisimme kuvia. Koska tarkkaa saapumisaikaa on vaikea ennustaa, niin onko ajankohtaa mahdollista muuttaa tarvittaessa?

Tämä onnistuu hyvin. Käytännössä kaikki vastasyntyneiden lasten kuvaukset sovitaan jo raskausaikana. Tätä alustavasti sovittua päivämäärää voidaan sitten tarpeen vaatiessa siirtää.

Meillä on sovittuna kuvaus ulkona. Mitä jos on huono sää?

Sateen tai kylmän päivän sattuessa kuvaus voidaan siirtää toiselle päivälle, tai vaihtoehtoisesti voimme kuvata sisällä. Pilvinen sää ei ole missään tapauksessa este valokuvaukselle, sillä silloin valo tulee mukavan tasaisesti eikä muodosta suuria kontrasteja.

Mitä kivoja miljöitä suosittelisit?

Minulla on useita hyviä kuvauspaikkoja tiedossa. Studioni vieressä on loistavat puitteet uniikeille ulkokuville.

Missä vaiheessa pitäisi varata kuvausaika?

Suosittelen varaamaan kuvausaikoja seuraavasti: vastasyntyneen kuvaus kannattaa varata jo raskausaikana, muut kuvaukset noin kuukautta ennen kuvauspäivää. Mikäli kuvat olisi tarkoitus ottaa esimerkiksi juuri 1-vuotispäivänä, suosittelen varaamaan kuvauksen muutamaa kuukautta aiemmin.

Varasin kuvausajan ja nyt kävi niin, että varaamani päivä ei sovikaan meille. Onko kuvausaikaa mahdollista muuttaa?

Kyllä. Kuvauksen siirto onnistuu hienosti vielä kuvausta edeltävänä päivänä. Kuvaus voidaan myös siirtää saman päivän aikana, jos lapsi on esimerkiksi sairastunut yön aikana.

Luin, että kuvien tekijän -ja julkaisuoikeudet säilyvät kuvaajalla. Emme halua lapsemme kuvia sivuillesi tai markkinointikäyttöön. Onko tästä mahdollista neuvotella?

On. Mikäli haluatte näin toimittavan, en missään tapauksessa pidä kuvia julkisesti esillä missään. Voitte siis olla huoletta.

Rakenna sinulle sopiva kuvauspaketti ja tule valokuvaukseen:

Valitse haluatko kuvat tiedostoina vai paperikuvina
Valitse haluamasi valokuvaus
Valitse haluamasi valokuvaus
Omat kuvat kaikista lapsista?
Omat kuvat kaikista lapsista?
0
Valitse haluamasi kuvatiedostojen määrä. Nämä kuvatiedostot valitaan koevedosten joukosta.
Kuvaushinta:

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Muita kuvaustoiveita ja toive kuvauspäivästä