Tietoa kuvauksesta

1. Kuvauspaikka

Helposti studiolla, leppoisasti kotona vai uniikit ulkokuvat?

Studiokuvaus onnistuu helpoiten studiossani Pikku-Huopalahdessa.  Säiden ja olosuhteiden salliessa, etenkin kesäisin, suosittelen ehdottomasti kuvaamista ulkona. Studioni välittömässä läheisyydessä on erittäin hyvät ulkokuvausmahdollisuudet. Katso tästä puiston tarkempi esittely.

Kuvaus onnistuu myös kotonanne tai muussa miljöössä. Halutessasi kuvauksen kotonasi, studiovarusteeni taustoineen vievät hyvin vähän tilaa eikä näin ollen kuvaustilalle ole mitään erityisiä vaatimuksia niin koon kuin valaistuksen suhteen. Halutessasi kotia ei näy kuvissa lainkaan.

Käytän kuvauksissa sisätiloissa pääsääntöisesti studiovaloja ja ulkona luonnonvaloa.

2. Valokuvaukseen valmistautuminen

Paras kuvausaika on heti lapsen päivä / yöunien ja pienen välipalan jälkeen. Kuvaus kannattaakin ajoittaa siten, että lapsen normaali päivärytmi ei muutu. Kun lapsen perustarpeet on tyydytetty, valokuvaus sujuu mukavasti. Kello 16 jälkeen tapahtuvia kuvauksia en suosittele alle 2-vuotiaille lapsille.

Kuvaus kestää tyypillisesti noin 30 min – 1,5 tuntia ja kuvauksen aikana voidaan pitää vapaasti syöttö- yms. taukoja. Aikataulu kannattaa kuitenkin pitää riittävän väljänä, sillä valokuvaukseen kuluvaa aikaa ei voida minuutilleen ennustaa.

3.Mitä päälle?

Yksinkertaiset, selkeäkuvioiset -ja väriset vaatteet toimivat kuvissa parhaiten. Vältä isoja tekstejä ja logoja. Sisarus, ryhmä- ja perhekuvissa kannattaa suosia yhtenäisiä, toisiinsa sopivia värisävyjä sekä tyyliltään samankaltaisia vaatteita.

Kuvausvaatteita voi myös välillä vaihtaa ja tarvittaessa autan mielelläni kuvausvaatteiden valinnassa.

4. Valokuvauksen kulku

Pyrin tekemään kuvaustilanteesta kiireettömän ja rauhallisen. Kuvaus alkaakin aina mukavalla tutustumisella, jossa lapsi saa tutkia kuvausvälineitä, kokeilla kameraa ja iästä riippuen myös ottaa kameralla kuvia nallesta, vanhemmista jne. Lapsi saa myös osallistua studiovalojen pystyttämiseen sekä väläytellä valoja.

Itse kuvaustilanne etenee täysin lapsen ehdoilla. Leikitään ja hassutellaan koko perheen voimin ja samanaikaisesti saadaan upeita, luonnollisia kuvia ilman koulukuvista tuttua “jäykkyyttä”.

5. Valokuvauksen jälkeen

Kuvauksen jälkeen teen kuville esikarsinnan, joissa valitsen kaikki parhaimmat kuvat jatkokäsittelyä varten. Teen näille kuville peruskuvankäsittelyn kuten kirkkaus, kontrasti värisävyt yms. Käsittelyn jälkeen lataan kuvat sinun nähtäville yksityiseen nettigalleriaan. Näitä kuvia kutsutaan koevedoksiksi. Koevedokset ovat valmiina muutaman päivän sisällä valokuvauksesta.

Mikäli valitsit valokuvauspakettiisi kuvatiedostoja, voit ladata ne suoraan koevedosgalleriasta itsellesi. Halutessasi mahdollisesti lisäkuvia, niiden osto onnistuu hienosti suoraan galleriasta.

Jos valitsit valokuvauspakettiisi pelkän valokuvauksen, voit ostaa kuvia korkelaatuisina kuvatiedostoina sekä valmiina kuvatuotteina. Valikoima on erittäin runsas ja vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Paperikuvat sekä muut kuvatuotteet toimitetaan postitse ja kuvatiedostot internetin kautta.

6.Kuvausajan muuttaminen

Jos ulkokuvauksiin sovittuna päivänä sataa vettä, lapsi sairastuu tai muuttaa päivärytmiään ennen kuvausta, sovitaan uusi kuvausaika mahdollisimman lähelle alkuperäistä kuvauspäivää.

 Katso myös

Usein kysyttyä

Pilttipotretteja leikin lomassa (vau.fi)

Rakenna sinulle sopiva kuvauspaketti ja tule valokuvaukseen:

Valitse haluatko kuvat tiedostoina vai paperikuvina
Valitse haluamasi valokuvaus
Valitse haluamasi valokuvaus
Omat kuvat kaikista lapsista?
Omat kuvat kaikista lapsista?
0
Valitse haluamasi kuvatiedostojen määrä. Nämä kuvatiedostot valitaan koevedosten joukosta.
Kuvaushinta:

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Muita kuvaustoiveita ja toive kuvauspäivästä