Tietoa kuvauksesta

Lapsiystävällinen studioni sijaitsee Helsingin Pikku Huopalahdessa. Studion ulko-ovelta aukeaa iso puistoalue, jossa voimme studiokuvien lisäksi kuvata myös hienoja ulkokuvia. Puisto tarjoaakin kuvauksiin mahtavat puitteet. Löytyy metsää, niittyä, lampia, merenrantaa ja vaikka mitä. Kaikkina vuodenaikoina puistossa on hienot maisemat ja taustat valokuviin. Valokuvaus voidaan halutessanne tehdä myös kokonaan ulkona.

Valokuvaus onnistuu lisähintaan myös kotonanne tai muussa miljöössä. Mitään vaatimuksia kuvauspaikan tilojen suhteen ei ole, asuitte sitten yksiössä tai kartanossa.

Kaikkiin kuvauksiin varataan reilusti aikaa. Tällöin myös hieman hitaamminkin lämpiävä lapsi ehtii hyvin karistamaan jännitykset harteiltaan ja heittäytymään täysillä hauskanpitoon eli valokuvaukseen. Aikaa jää hyvin myös syöttötauoille, vaipanvaihtoon ja muuhun tarpeelliseen.

Kun saavutte studiolle, alkaa kiireetön tutustuminen, jossa lapsi saa omaan tahtiin touhuilla ja tutkia paikkoja sekä tutustua kuvausvälineisiin, väläytellä studiovaloja ja niin edelleen. Valokuvaus alkaakin vasta sitten, kun lapsi on täysin rentoutunut ja vapautunut oma itsensä.

Valokuvaus etenee hyvin pitkälti lapsen ehdoilla. Pitkän kokemuksen myötä minulta löytyy kikka jos toinenkin, jolla saadaan kuvaustilanteesta hauska ja rento. Näin lapsen aito ilo nousee esiin ja näkyy kuvissa. Lapsen ei tarvitse jäykistellä paikoillaan vaan hän saa touhuta hyvinkin vapaasti. Jos jokin idea ei lasta kiinnosta, vaihdetaan lennosta toiseen. Minulla on takataskussa paljon ideoita hyvin monipuoliseen kuvaukseen ja studiolta löytyy monenmoista rekvisiittaa. Kuvaus onkin lapsen kannalta ikäänkuin mukavaa leikkiä. Välillä muistetaan pitää myös taukoja.

Haluan että saatte upeat ja iloiset kuvat, joten lapsen kannalta paras kuvausaika on heti päivä/yöunien ja pienen välipalan jälkeen. Parhaimmassa tilanteessa lapsen oma päivärytmi ei muutu ja kuvaus sijoittuu luonnollisesti lapsen kannalta virkeimpään aikaan. Minulle sopii kuvausajan vaihto hyvin lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli lapsen päivärytmit muuttuivat tai yö on ollut hankala. Kipeänä ei myöskään kannata kuvaukseen tulla, vaan riittää että soittelette aamulla ja katsotaan sitten uusi aika. Kovin myöhäisiä ilta-aikoja en suosittele alle 2-vuotiaille lapsille, sillä väsymys voi iskeä yllättävän nopeasti.

Kuvausvaatteiksi kannattaa valita jotain ajatonta ja yksinkertaista. Maanläheiset sävyt ovat aina varma valinta. Isoja tekstejä/kuvia/logoja sisältäviä vaatteita en suosittele. Kuvausvaatteita voi myös vaihtaa toisiin kuvauksen aikana ja tarvittaessa autan mielelläni kuvausvaatteiden valinnassa. Sisarus, ryhmä- ja perhekuvissa kannattaa suosia yhtenäisiä, toisiinsa sopivia värisävyjä sekä tyyliltään samankaltaisia vaatteita.

Valokuvauksen jälkeen teen kuville esikarsinnan, joissa valitsen kaikki parhaimmat kuvat jatkokäsittelyä varten. Teen näille kuville kevyen kuvankäsittelyn ja säädän kirkkauden, kontrastit värisävyt yms kohdilleen. Näitä kuvia kutsutaan koevedoksiksi. Koevedokset ovat nähtävillä yksityisessä nettigalleriassa.

Koevedosten joukosta voit itse valita kuvauspakettiin sisältyvät kuvat. Valitut kuvat käsitellään viimeisen päälle ja esimerkiksi pienet mustelmat, naarmut, kuolat yms. saadaan myös kuvankäsittelyllä pois helposti. Valokuvat toimitetaan käsittelyn jälkeen kuvatiedostojen osalta internetin kautta ja paperi- ja muut kuvatuotteet toimitetaan postitse.

Jäikö kysymyksiä? Mietityttääkö jokin seikka? Voit soittaa minulle p. 045 129 1031 mihin aikaan tahansa. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tämän sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella.

Liity tuhansien tyytyväisten asiakkaiden joukkoon. Vuosien kokemuksella voin taata, että saatte todella upeat kuvat koko porukasta. Varaa oma kuvausaikasi jo tänään!

Kiitos kaunis kuvista, ovat upeita! Kuvaus meni myös tosi hienosti, kiitos vielä siitä, lapset luottivat sinuun täysin ja olimme otettuja miten hienosti sait yhteyden lapsiin. – Johanna

Kiitos kuvista. En ollut enää yhtään yllättynyt kuinka hienoja otoksia sieltä löytyi. Ongelma oli jälleen positiivinen! Kiitos.  – Virpi

Suuri KIITOS! Mahtavia kuvia, taidamme teettä kuvakirjan kuvista, niin  hienoja niistä tuli. Ihmeellisintä on se, että Mikael ei enää pelkää kuvaamista. – Heidi

Kiitos, aivan ihania kuvia!! Näitä on ihasteltu jo isovanhempienkin voimin. Oli mukava kuvaushetki ja varmaan pari taulua ainakin täytyy näistä teetättää. – Maija